Blind bespreekt ontslag van Cocu: 'Hij bouwde zijn carrière nog goed op'

Blind bespreekt ontslag van Cocu: 'Hij bouwde zijn carrière nog goed op'

14-11-2020 21:19
66

Het ontslag van Phillip Cocu bij Derby County zegt Danny Blind dat de Nederlandse trainers er momenteel niet zo goed op staan in het buitenland. De hekkensluiter van de Championship besloot zaterdag de samenwerking met Cocu te beëindigen.

De huidige generatie trainers heeft volgens Blind moeite om hun voorgangers te evenaren. "We zijn niet meer zo vertegenwoordigd als dat we gewend zijn", zegt de voormalig bondscoach van Oranje op Ziggo Sport. "We hebben van een generatie afscheid genomen met Louis van Gaal, Guus Hiddink, Co Adriaanse, noem ze maar op. Dat waren goede trainers die succesvol waren en dan kom je ook in de picture in het buitenland. Dat is nu wat minder."

Na een succesvolle periode bij PSV heeft Cocu nu ook een aantal teleurstellingen moeten verwerken. Dat heeft volgens Blind met zijn keuzes te maken. "Hij bouwde zijn carriere nog goed op door eerst als assistent te fungeren op eindtoernooien met Oranje, vervolgens als jeugdtrainer aan de slag te gaan en er zo in te rollen bij PSV. Als dat dan eindigt moet je een goede keuze maken en ik denk dat hij zelf weet dat Fenerbahçe niet zo heel stabiel is, dus dat dat ongelukkig was."

"In Turkije was het hectisch, dus dan hoop je dat het bij Derby County beter gaat", vervolgt de gewezen verdediger. "Helaas staan ze troosteloos onderaan. Dan weet je dat dit boven je hoofd hangt."