Rooney baalt van vertrek Cocu bij Derby: 'Ik wil hem daar graag voor bedanken'

Rooney baalt van vertrek Cocu bij Derby: 'Ik wil hem daar graag voor bedanken'

15-11-2020 10:58
30

Wayne Rooney bedankt Phillip Cocu voor de hulp die hij hem bood bij Derby County. De Engelsman, die als speler en assistent-trainer actief is voor The Rams, stelt veel van de Nederlandse oefenmeester geleerd te hebben.

De verwachting is dat Rooney bij Derby zijn eerste klus als manager zal krijgen. Daar volgt hij Cocu op, de trainer waar hij het afgelopen jaar als assistent voor werkte. "Ik vind het jammer dat Phillip en zijn assistenten de club hebben moeten verlaten", zegt hij in een persoonlijk statement, dat opgepikt is door The Derby Telegraph. "Ik wil hem graag bedanken voor al zijn hulp en aanmoediging toen ik onderdeel was van zijn staf."

Wedden

Meer odds

De steraanvaller van weleer, die bij Derby steeds vaker op het middenveld speelt, legt uit hoe hij de rust wil doen terugkeren in Pride Park. "Voor ons is het nu heel belangrijk om de club in stabiel vaarwater te krijgen en plaatsen te stijgen op de ranglijst. Mij is gevraagd om onderdeel uit te maken van de technische staf om de groep te helpen met voorbereiden op de cruciale wedstrijd van zaterdag aanstaande tegen Bristol City. Maandag gaan we met de spelers praten."