Schuurs wordt getest bij Ajax: 'Europees zie je spitsen die nog veel beter zijn'

Schuurs wordt getest bij Ajax: 'Europees zie je spitsen die nog veel beter zijn'

15-11-2020 12:15
76

Kevin Hofland vindt dat Perr Schuurs op verdedigend vlak nog veel te leren heeft. De Limburgse verdediger speelde onder de hoede van Hofland bij Fortuna Sittard, waarna hij de overstap maakte naar Ajax.

Hofland ziet hoe zijn voormalig pupil het zo nu en dan lastig heeft. "In die wedstrijden komt hij in zijn valkuil en dat is verdedigen", vertelt de voormalig trainer van Fortuna in Goedemorgen Oranje op FOX Sports. "Daar heeft hij soms moeite mee. Aan de bal is het goed: hij heeft een prima schot en inspeelpass. Maar hij wordt verrast op fysieke kracht. Dat moet hij leren."

Onlangs speelde Fortuna in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Ondanks een 5-2 nederlaag wisten de Limburgers zo nu en dan te profiteren van de onzekerheid bij Schuurs. "We hebben ze pijn gedaan waar we dat konden: als zij aan de bal waren", legt Hofland uit. "We haalden kansen uit het aangaan van de duels. Europees gezien zie je spitsen die nog veel beter zijn dan onze spelers. Dan killen ze je al helemaal."

Toch vindt de oefenmeester uit Heerlen dat Schuurs lof verdient voor zijn prestaties bij Ajax. "Hij komt van heel ver, doet het heel goed en heeft de eigenschap dat hij niet opgeeft. De stap van Fortuna naar Ajax is heel groot en bij Jong Ajax begon hij wisselend, maar nu heeft hij afgedwongen dat hij in het eerste elftal speelt."