'Als Schuurs geen verbetering laat zien gaat Ajax op zoek naar een verdediger'

'Als Schuurs geen verbetering laat zien gaat Ajax op zoek naar een verdediger'

08-11-2020 23:55 Laatste update: 09-11-2020 00:02
137

Als Perr Schuurs zich in de komende Champions League-wedstrijden niet weet te handhaven, zal Ajax op zoek gaan naar een nieuwe centrale verdediger. Dat zegt Freek Jansen, die de club namens Voetbal International op de voet volgt.

Ajax zou nadenken over een nieuwe rechter centrale verdediger omdat Schuurs vooralsnog niet aan de verwachtingen voldoet. Toch krijgt hij nog drie Champions League-wedstrijden de tijd om zich te laten zien. "Voor Schuurs zijn de komende weken echt cruciaal", zegt Jansen tijdens Studio Voetbal. "Mensen die je spreekt binnen Ajax zeggen dat er toch wel veel twijfel is of hij het niveau aankan of dat hij er naartoe kan groeien."

Als de Limburger zich voor januari niet weet te bewijzen aan trainer Erik ten Hag, zullen de Amsterdammers de transfermarkt op gaan. "Als hij in de komende drie wedstrijden in de Champions League geen verbetering laat zien, zal Ajax in januari toch op zoek gaan naar een nieuwe verdediger die rechts centraal achterin kan spelen", laat Jansen weten.

De opstelling van Ajax kan op begrip rekenen van Ibrahim Afellay, die ook geen hoge pet op heeft van Schuurs. "In de Eredivisie komt hij er altijd wel mee weg, maar internationaal missen ze daardoor tegen Midtjylland bijna de boot", zegt de voormalig PSV'er. "Op dit moment vind ik Schuurs niet sterk genoeg. Blind is de man die de bal aan de voet heeft en dus moet je daar iemand naast hebben die verdedigend zijn mannetje staat."