Italië verdringt Nederland weer van pole, Rode Duivels-feest verpest in minuut 92

15-11-2020 22:39 Laatste update: 22:42
48

Italië ligt op koers voor het winnen van Nations League-poule A1, waar ook Oranje in zit. De Azzurri sloegen in eigen huis de aanval van Polen af en kunnen het karwei woensdag tegen Bosnië-Herzegovina afmaken.

Italië-Polen 2-0
Oranje nam eerder op de zondag de koppositie in de poule over en moest hopen op een misstap van Italië. Dat zat er echter geen moment in: Polen had – ondanks de aanwezigheid van superspits Robert Lewandowski – niets in te brengen tegen de ploeg van Roberto Mancini. De schade bleef lange tijd beperkt tot een rake penalty van Jorginho, waardoor Polen alsnog mocht hopen op een punt.

In de slotfase ging het echter helemaal mis: Jacek Góralski liep tegen zijn tweede gele kaart aan en Domenico Berardi tekende met een schot in de korte hoek voor 2-0. Italië heeft met negen punten uit vijf wedstrijden de beste papieren voor de Final Four: Oranje volgt op één punt.

België-Engeland 2-0
De Rode Duivels zijn na zondagavond al zeker van poulewinst. Engeland speelde in 2019 tegen Oranje op het Nations League-eindtoernooi, maar kunnen na hun bezoek aan Leuven een tweede deelname aan de Final Four vergeten. De Rode Duivels hadden voor minuut 23 het verschil gemaakt: Youri Tielemans scoorde vanuit de tweede lijn en Dries Mertens schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen. België kan tegen achtervolger Denemarken het laatste benodigde puntje binnenhalen.

Denemarken-IJsland 2-1
IJsland leek namelijk een handje te helpen, maar Denemarken won in de blessuretijd alsnog. Chrstian Eriksen had zijn team al vroeg in de wedstrijd op 1-0 gezet met een rake penalty. Dat leek lange tijd genoeg voor een overwinning, maar IJsland vocht zich kort voor tijd alsnog terug: Vidar Örn Kjartansson passeerde Frederik Rönnow, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Kasper Schmeichel. In de allerlaatste minuten kreeg de thuisploeg echter nóg een strafschop, na vermeend hands van Hördur Björgvin Magnússon: Eriksen maakte zijn tweede van de avond.