Gravenberch 'in vizier van Juventus': 'Een puur talent, echt een juweeltje'

Gravenberch 'in vizier van Juventus': 'Een puur talent, echt een juweeltje'

17-11-2020 07:36
64

Na Matthijs de Ligt heeft Juventus met Ryan Gravenberch weer een speler van Ajax in het vizier. David Endt steekt de loftrompet over de pas achttienjarige middenvelder, die voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

"De posities zijn natuurlijk verschillend, maar het niveau vergelijkbaar: Gravenberch zal net als De Ligt absolute top worden", voorspelt de voormalig teammanager van Ajax in gesprek met Tuttosport. Hij erkent dat Gravenberch doet denken aan Paul Pogba. "Ja, Ryan heeft eveneens lange benen en veel potentie. Fysiek zit Gravenberch nog niet op het niveau van de Fransman, maar hij is net zo technisch. De Ajax-middenvelder is een absoluut en puur talent. Echt een juweeltje."

"En dan te bedenken dat hij als speler van Jong Ajax nog veel bekritiseerd werd", vervolgt Endt, die bekend staat als liefhebber van het Italiaans voetbal. "Ze zeiden dat hij te traag was aan de bal. Maar die mensen werden misleid door zijn geweldige fysiek. En ze vergaten zijn leeftijd: hij is geboren in 2002 en was pas zestien jaar destijds. Niet veel later, met zestien jaar en 130 dagen, debuteerde hij in het eerste elftal, waarmee hij het record van Seedorf verbrak."

Endt voorspelt Gravenberch een rooskleurige toekomst. "Geloof mij, ik heb Clarence en vele andere kampioenen zien debuteren bij Ajax: Gravenberch is vroegrijp omdat hij iets speciaals heeft. Hij is een diamant. Hoe hoger het niveau, zoals de Champions League laat zien, hoe beter hij wordt."

Het in Turijn gevestigde Tuttosport meldde eind oktober al dat Grabenberch in de belangstelling staat van zowel Juventus als FC Barcelona. "De Ajax-school is vergelijkbaar met die van Barcelona, maar met zijn fysiek zou hij ook goed tot zijn recht komen in Italië en bij Juventus", denkt Endt. "Ik hoop dat hij nog één à twee jaar bij Ajax blijft om volwassener te worden. Maar het is duidelijk dat de club die met Gravenberch aan de haal gaat, een goede deal sluit."