Oranje met 22-koppige selectie naar Polen: positief geteste Babel blijft thuis

Oranje met 22-koppige selectie naar Polen: positief geteste Babel blijft thuis

17-11-2020 10:28
31

Ryan Babel reist definitief niet mee met Oranje naar Polen. De aanvaller, die de Nations League-wedstrijd van afgelopen zondag tegen Bosnië miste vanwege corona-achtige klachten, is positief getest en zal in Nederland achterblijven.

Op de website van de KNVB valt te lezen dat de selectie van bondscoach Frank de Boer die naar Polen afreist uit 22 spelers zal bestaan. Babel testte maandag als enige positief bij de onder spelers en staf afgenomen coronatest. Hij zat al in quarantaine in een hotel in Amsterdam en zal daar voorlopig ook blijven.

Babel viel afgelopen zondag vlak voor de wedstrijd af met griepklachten. Om het zekere voor het onzekere te nemen werd de aanvaller van Galatasaray buiten de selectie gehouden en na een coronasneltest bleek dat hij het virus onder de leden had. De PCR-test die maandag werd uitgevoerd bleek ook positief te zijn.

Oranje speelt woensdag om 20.45 in Chorzów tegen Polen. Als het Nederlands elftal die wedstrijd wint en Italië punten laat liggen tegen Bosnië en Herzegovina, gaat het keurkorps van De Boer toch nog door naar de Final Four van de Nations League.