'Wonderlijk Balotelli-nieuws: nummer 16 van Championship zoekt contact met Raiola'

'Wonderlijk Balotelli-nieuws: nummer 16 van Championship zoekt contact met Raiola'

17-11-2020 23:24
27

De clubloze Mario Balotelli heeft de kans gekregen om terug te keren in Engeland. Championship-middenmoter Barnsley heeft de stoute schoenen aangetrokken en een lijntje uitgegooid naar het kamp-Balotelli.

De 36-voudig Italiaans international vertrok na het vorige seizoen bij Brescia en heeft nog geen nieuwe club gevonden. Barnsley, de huidige nummer zestien van het tweede niveau van Engeland, ruikt nu zijn kans. Diverse Britse boulevardmedia meldden eerder op de dag dat The Tykes contact hebben gezocht met zaakwaarnemer Mino Raiola: de BBC heeft inmiddels bevestigd dat de eerste informele gesprekken tussen beide partijen achter de rug zijn.

Hoe groot de kans van slagen is, moet nog blijken, maar Balotelli kan na vier jaar zijn rentree op de Engelse velden maken. De Italiaanse spits bouwde tussen 2010 en 2013 een dubieuze reputatie op bij Manchester City en probeerde het later zonder al te veel succes bij Liverpool. In 2016 verruilde Balotelli The Reds voor het Franse OGC Nice, later kwam hij uit voor Olympique Marseille en Brescia.