'Het doet me pijn dat Balotelli in deze situatie zit en geen club kan vinden'

'Het doet me pijn dat Balotelli in deze situatie zit en geen club kan vinden'

De bondscoach van Italië, Roberto Mancini, heeft medelijden met Mario Balotelli. De 30-jarige spits is na zijn vertrek bij Brescia van afgelopen zomer nog altijd clubloos.

Nadat Brescia degradeerde naar de Serie B, vertrok Balotelli afgelopen zomer transfervrij bij de club. Mancini voelt mee met de clubloze Balotelli, die hij nog kent van zijn tijd bij Manchester City. "Ik heb medelijden met hem. Hij is nu dertig en zou op de toppen van zijn kunnen moeten zitten. Het doet me pijn dat hij in deze situatie zit en geen club kan vinden", aldus de bondscoach van het Italiaanse elftal in gesprek met Corriere dello Sport. "Hij heeft het de laatste jaren niet goed gedaan."

De oefenmeester denkt dat Balotelli nog van waarde had kunnen zijn voor de Azzurri. "Met zijn technische bagage zou hij bruikbaar zijn in de nationale ploeg. Ik heb altijd de hoop dat er iets gebeurt met hem. Voetbal kan kansen bieden: een jongen moet beseffen dat hij zich gelukkig mag prijzen. Je hobby wordt je werk, dus maak er iets moois van. De carrière van een voetballer is kort, behalve die van Zlatan Ibrahimovic", sluit hij af met een knipoog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s