Transfer-suggestie Van Hooijdonk voor PSV-spits Malen: 'Die tussenstap is nodig'

Transfer-suggestie Van Hooijdonk voor PSV-spits Malen: 'Die tussenstap is nodig'

18-11-2020 07:43 Laatste update: 07:48
62

Donyell Malen heeft alles in zich om een topspits te worden, denkt Pierre van Hooijdonk. De analist hoopt dat de PSV-aanvaller na zijn tijd in Eindhoven naar een club als Borussia Dortmund zal vertrekken.

"Ik vind Malen een supermoderne aanvaller die niet heel afhankelijk is van spelers om zich heen. Hij is zelf in staat kansen te creëren", begint Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. "Wat ik in zijn voordeel vind spreken, is dat hij een echte spits is. Hij is geen linksbuiten die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan, zoals bijvoorbeeld Memphis Depay. Malen heeft ook wel wat wedstrijden op de flanken gespeeld, maar in de jeugd bij Ajax was hij al spits."

Van Hooijdonk denkt dat Malen in de toekomst uit kan groeien tot dé spits van het Nederlands elftal. "Je hebt natuurlijk altijd te maken met de ontwikkeling van andere aanvallers, maar Malen zien als dé toekomstige spits van Oranje in de komende jaren vind ik geen gekke gedachte. Ik vind dat hij veel heeft om ook op dat hoge niveau te slagen."

Dortmund
Borussia Dortmund zou een goede vervolgstap zijn voor Malen, mocht hij zich dit seizoen bij PSV flink blijven ontwikkelen. "Malen moet dus naar een club gaan waar hij zeker de eerste spits is. Alleen door veel te spelen wordt hij nog volwassener. Daar moet hij dus rekening mee houden in zijn keuze. Als topscorer van PSV en als spits van Oranje kom je ergens goed binnen."

"Waar ik hem zie spelen? Ik denk aan een club als Borussia Dortmund. Geen absolute wereldtop, maar het schurkt daar wel tegenaan", vervolgt Van Hooijdonk. "Als hij bij zo'n club de vaste spits is en daar ook veel scoort, dan maakt hij de stap naar de echte top. Die tussenstap is soms nodig om uiteindelijk bij die wereldtop te komen. Het zit in Malen daar uiteindelijk ook te komen. Ik ken hem verder niet, maar die gedrevenheid straalt hij wel uit."