Bruggink tipt Malen: 'Als hij dat eerst doet, komen de topclubs wel voor hem'

Bruggink tipt Malen: 'Als hij dat eerst doet, komen de topclubs wel voor hem'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 10:33wo 18-11-2020 om 10:33

Donyell Malen speelt in de toekomst bij een Europese topclub. Dat is de verwachting van Arnold Bruggink, die de spits van PSV hoog heeft zitten. De analist hoopt wel dat Malen voorlopig nog even in Nederland blijft voetballen.

De 21-jarige Malen heeft volgens Bruggink de potentie om de absolute top te halen. "Ik vind eigenlijk dat hij pas weg moet gaan als hij topscorer van Nederland is", zegt de analist en voormalig aanvaller van PSV tegen Voetbal International. "Hij moet eerst één of twee seizoenen in de Eredivisie alles spelen en zich niet overbelasten in een topcompetitie. Maar als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan komen de Europese topclubs wel voor hem."

Voor die ontwikkeling denkt Bruggink dat Malen goed gedijt onder Roger Schmidt en zijn speelstijl. "Als bij het drukzetten de bal wordt veroverd, heeft hij met Mario Götze en Mo Ihattaren spelers om zich heen die hem in de diepte kunnen aanspelen. Maar hij kan ook goed uit de voeten in het combinatiespel in de kleine ruimte en zelf iets creëren. De Eredivisie is wat dat betreft een mooie leerschool."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws