Sierhuis maakte bliksemtransfer: 'Mensen vergeten dat het ingrijpende keuze is'

Sierhuis maakte bliksemtransfer: 'Mensen vergeten dat het ingrijpende keuze is'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 11:11wo 18-11-2020 om 11:11

Kaj Sierhuis werd in januari van dit jaar benaderd door Stade de Reims en moest snel beslissen over een eventuele transfer. De spits, destijds door Ajax verhuurd aan FC Groningen, zocht zijn nieuwe club op en besloot de stap te wagen.

Sierhuis scoorde vijf dagen eerder nog tegen Ajax en kreeg toen een belletje uit Frankrijk. "Best een bizarre tijd en ook wel spannend", zegt de spits, die geselecteerd is voor Jong Oranje, tegenover de NOS. "Normaal wil je even de tijd nemen voor een transfer, maar Reims meldde zich kort voor de transferdeadline. Ik heb amper kunnen nadenken."

Reims was voor de 22-jarige aanvaller een onbekende club en dus moest hij in korte tijd veel informatie zien te vergaten. "Ik heb op LiveScore gekeken hoe ze ervoor stonden in de Ligue 1, op Transfermarkt de selectie bekeken en op Youtube naar wat samenvattingen gezocht. Veel meer kun je niet doen."

Uiteindelijk besloot Sierhuis om de stap te maken. Hij speelt nu bijna een jaar in Reims en heeft ervaren hoe lastig een transfer naar het buitenland kan zijn. "Het wordt weleens vergeten door mensen die voetballers niet als mensen zien, maar alleen als voetballers. Maar zoiets is best een ingrijpende keuze in je leven. Dat kan voor spelers mentaal best zwaar zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws