'Jans werd in verband gebracht met racisme, iedereen weet dat hij geen racist is'

'Jans werd in verband gebracht met racisme, iedereen weet dat hij geen racist is'

18-11-2020 14:52
125

Gerard Nijkamp baalt nog steeds van de manier waarop Ron Jans moest vertrekken bij FC Cincinnati. De huidige FC Twente-trainer zong een liedje met daarin het 'n-woord' mee. Dat zorgde voor de nodige commotie, waarna hij besloot zijn ontslag in te dienen.

Nijkamp, de general manager van Cincinnati, had slapeloze nachten na het voorval op de club. "Ineens werd Ron in verband gebracht met racisme. Terwijl iedereen weet dat hij absoluut geen racist is", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar dat wilde de spelersbond men op den duur wel laten geloven. Maar intern is dat nooit een issue geweest."

De twee kennen elkaar goed uit hun tijd bij PEC Zwolle. Nijkamp hoopte dat de kritiek weg zou ebben, maar dat gebeurde niet. "Ron heeft toen zelf besloten om op te stappen", vervolgt Nijkamp, die het een 'verstandig besluit' noemt. Zelf twijfelde hij er niet aan om zijn ontslag in te dienen. "De situatie was onhoudbaar geworden. Maar Ron en ik hebben het goed afgerond. Er is totaal geen rancune."