Brood geniet van eerste week bij ADO: 'Deze dingen heb ik wel gemist'

Brood geniet van eerste week bij ADO: 'Deze dingen heb ik wel gemist'

18-11-2020 17:43
8

Zijn eerste week als hoofdtrainer van ADO Den Haag is Ruud Brood goed bevallen. De oefenmeester was hiervoor elf maanden clubloos. In die periode heeft hij het trainerschap erg gemist.

"Het is heerlijk om hier te zijn", zegt Brood in gesprek met de clubkanalen van ADO. "Het is fijn om eindelijk weer op het veld te staan en aan de slag te zijn met de jongens en de staf. Het is mooi om weer onderdeel te zijn van een team, ergens naartoe te kunnen werken en met mensen samen te werken. Deze dingen heb ik wel gemist. Overigens voelt het nu al weer als vanzelfsprekend om hier op het veld te staan."

Zijn eerste week als trainer van ADO noemt Brood 'overzichtelijk, maar ook snel en hectisch'. De trainer heeft een positieve indruk gekregen van de selectie. "Het is een gretige groep, die zich graag wil bewijzen", ziet Brood. "Voor ons is het zaak om de spelers te helpen, duidelijkheid te verschaffen en de voorwaarden te creëren om tot hopelijk goede prestaties te komen. Nu de rust terug is, moeten we vooruitkijken."

Zondag zit Brood voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd op de bank bij de Hagenaars: Sparta is de tegenstander.