Marca: Frenkie de Jong 'onaantastbaar' voor Koeman, overtreft Messi bij Barcelona

Marca: Frenkie de Jong 'onaantastbaar' voor Koeman, overtreft Messi bij Barcelona

20-11-2020 09:42
31

Ronald Koeman heeft een rotsvast vertrouwen in Frenkie de Jong. De 23-jarige middenvelder uit Arkel is dit seizoen de speler met de meeste speelminuten voor FC Barcelona, rekende Marca uit.

Koeman kondigde bij zijn komst aan dat hij géén fan is van een roulatiesysteem. Toch gebruikte hij door het overvolle speelschema en bijbehorende blessures 22 spelers in zijn eerste drie maanden. De voorkeuren van de Barça-trainer schijnen hoe dan ook door: De Jong is zijn nummer één, of zoals Marca het omschrijft: de onaantastbare.

De Jong is de enige speler in de selectie van Barcelona die in alle wedstrijden een basisplaats kreeg van Koeman. De teller staat op 890 minuten. Na De Jong komen Lionel Messi (855) en Gerard Piqué (788) het vaakst aan bod. Supertalenten Ansu Fati en Pedri kregen in elke wedstrijd speeltijd, al komt daar snel verandering in: Fati staat voorlopig buitenspel met een blessure.

Aan de andere kant van het spectrum zit Martin Braithwaite. De Deense aanvaller kwam niet verder dan 38 minuten, uitgesmeerd over vijf wedstrijden. Hij mag naar verluidt vertrekken in de winterse transferperiode.