Druk op Koeman opgevoerd: 'Xavi doorslaggevend om Messi voor Barça te behouden'

Druk op Koeman opgevoerd: 'Xavi doorslaggevend om Messi voor Barça te behouden'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 11:09vr 20-11-2020 om 11:09

Victor Font, kandidaat om president te worden bij Barcelona, heeft de druk op zittend trainer Ronald Koeman nog maar eens opgevoerd. Volgens de Spanjaard is het aanstellen van Xavi nodig om Lionel Messi bij de club te houden.

Als Font de verkiezingen wil, zou hij het liefst Xavi als trainer willen aanstellen in Camp Nou. Dat heeft meerdere redenen. "Messi moet ervan overtuigd zijn dat we een competitief plan hebben waarmee we weer kunnen gaan winnen", zegt de presidentskandidaat tegen SPORT. "Daarbij kan Xavi een doorslaggevende rol spelen. Zijn geloofwaardigheid en kennis van voetbal is voldoende om iemand als Messi te overtuigen."

Het aanstellen van de voormalig middenvelder van de Catalanen is volgens Font cruciaal. "Xavi en Messi zijn vrienden, ze kennen elkaar en ze vertrouwen elkaar. Dat zal de sleutel zijn. Voor ons is het partnerschap tussen Messi en Barça een belangrijke relatie en we willen ervoor zorgen dat we de juiste voorwaarden creëren voor Leo om ook na zijn pensionering een rol te spelen bij de club. Messi kan veel ideeën inbrengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws