'Klaassen en Blind... Als je om de prijzen wil spelen, kan dat echt niet meer'

'Klaassen en Blind... Als je om de prijzen wil spelen, kan dat echt niet meer'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 19:14vr 20-11-2020 om 19:14

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 19:16vr 20-11-2020 om 19:16

Jan van Halst is geschrokken van het spel van Davy Klaassen en Daley Blind bij het Nederlands elftal. Vooral laatstgenoemde kon geen indruk maken en komt kwaliteiten tekort om centraal achterin te spelen bij Oranje, stelt Van Halst.

De analist van Ziggo Sport geeft het Nederlands elftal een 7- voor de wedstrijd tegen Polen. "En een hele dikke min. Kijk, aanvallend is het allemaal goed. Maar jeetje, verdedigend...", is Van Halst kritisch bij PaniekVoetbal van Ziggo Sport. "Dat je een keer verkeerd staat, oké, maar de verdedigende kwaliteiten van Klaassen en Blind... Ik durf wel te zeggen: als je ooit voor de prijzen wil spelen, dan kan dat echt niet meer."

Blind heeft weldegelijk zijn sterke punten, maar mist één belangrijke kwaliteit als verdediger. "Verdedigers moeten snelheid hebben", vervolgt Van Halst. "Aan de bal en positioneel heeft Blind zich bewezen: top. Maar je moet ook soms één tegen één sprinten en gaten dichtlopen. Ik vond het echt heel erg pijnlijk om te zien", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws