Ex-spits van Ajax en Feyenoord waarschuwt: 'Griekenland heeft Eredivisie nodig'

Ex-spits van Ajax en Feyenoord waarschuwt: 'Griekenland heeft Eredivisie nodig'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 11:52za 21-11-2020 om 11:52

Het nationale elftal van Griekenland heeft spitsen uit de Eredivisie nodig. Dat stelt Angelos Charisteas, zelf in Nederland actief voor Ajax en Feyenoord. Bondscoach John van 't Schip selecteerde de afgelopen interlandperiode Georgios Giakoumakis (VVV) en Vangelis Pavlidis (Willem II).

Dat Van 't Schip de beide Eredivisie-aanvallers selecteert begrijpt Charisteas wel. "Dat de spitsen van de nationale ploeg in het buitenland spelen is nooit anders geweest", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Het is haast traditie dat Griekse topclubs geen spitsen uit eigen land gebruiken. Die zoeken al snel hun heil elders in Europa."

Pavlidis en Giakoumakis zijn dus de mogelijkheden in de punt van de aanval bij To Piratiko, terwijl voormalig PSV-spits Kostas Mitroglou nu afgeserveerd is. Charisteas heeft een voorkeur voor de spits van Willem II. "Hij is jonger en kan doorgroeien. Op termijn denk ik dat hij het meest waardevol voor de Griekse ploeg kan zijn."

Toch erkent de voormalig spits van Ajax en Feyenoord dat aanvalsleiders het moeilijk hebben in het defensief ingestelde elftal van de Grieken. "De manier van voetballen helpt ze niet om veel te scoren. Daar zal het nodige aan moeten veranderen. Griekenland heeft de doelpunten van de spitsen uit de Eredivisie hard nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws