Van Hanegem fileert Berghuis: 'Dán ben je eerlijk, ga niet lopen zaniken'

Van Hanegem fileert Berghuis: 'Dán ben je eerlijk, ga niet lopen zaniken'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 14:20za 21-11-2020 om 14:20

Willem van Hanegem is kritisch op Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis, die volgens hem de afgelopen transferperiode te nadrukkelijk op zoek was naar een transfer. De Kromme stelt daarnaast dat Berghuis te veel ballen krijgt bij Feyenoord.

Het valt Van Hanegem op dat Berghuis bij Oranje anders speelt dan bij Feyenoord. "Zijn voordeel is dat hij bij Feyenoord alle ballen krijgt. Ook geen goede zaak", vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond. "Iedereen wil hem pleasen. Hij is de aanvoerder; hij is de beste speler en dus gaat de bal naar hem. En dat terwijl hij er niet altijd het beste voor staat. Tegen Bosnië was hij te nadrukkelijk op zoek naar een goal. En dan lukt het niet. Hij moet niet alleen maar bezig zijn met: ik moet, ik moet, ik moet. Nee, dat ontstaat."

Van Hanegem heeft zich de afgelopen transferperiode geërgerd aan het gedrag van Berghuis, die wel heel nadrukkelijk op zoek was naar een transfer. "Hij heeft een geweldig contract gekregen. Even was hij uit de running in Engeland en nu zit-ie bij bij Feyenoord. Daar is Feyenoord blij mee, maar daar moet hij óók blij mee zijn."

Berghuis heeft zijn plek bij Oranje te danken aan zijn club, stelt De Kromme. "Ook dankzij de club komt hij bij het Nederlands elftal. En ga dan niet zeggen dat je weg kan gaan, zolang de transferperiode nog open is. Zeg dan: ik wil weg, maar er komt niemand. Dán ben je eerlijk, ga niet lopen zaniken. Wat een mooie club voor Berghuis is? Hij zit al bij de mooiste club die er is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Hanegem?

Zeker, hij heeft gelijk
80%
Nee, dat heeft hij mis
20%
(1631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws