Engelse media zien 'onvermoeibare' Bergwijn: 'Dat had hij nog beter kunnen doen'

22-11-2020 09:50
58

Steven Bergwijn maakte zaterdag zijn rentree bij Tottenham Hotspur en vormde een aanval samen met Harry Kane en Heung-Min Son. De Nederlander wordt in de Engelse media geprezen om zijn werklust, waardoor Kane en Son in aanvallend opzicht de hoofdrol konden grijpen bij de 2-0 overwinning op Manchester City.

Bergwijn moest de duels van Oranje tegen Spanje, Bosnië en Herzegovina en Polen aan zich voorbij laten gaan vanwege fysiek ongemak, maar was fit genoeg om te starten bij Spurs in de topper tegen City. Hij bewees meteen zijn waarde. 'Een slimme pass zorgde bijna voor de tweede Spurs-goal, maar Kane stond buitenspel', zag The Daily Mail. 'Bergwijn was in de 73 minuten die hij meespeelde vooral bezig met het achtervolgen van City-spelers.'

De voormalig PSV-aanvaller werkte hard en zorgde voor onrust in de defensie van de tegenstander. 'Hij begon geweldig en had de voorsprong van Spurs kunnen verdubbelen als hij de bal gewoon aan had genomen in plaats van meteen te schieten', stelt Football.London. 'Hij werkte hard en gaf de City-defensie stof tot nadenken bij lange ballen over de laatste linie.'

Hier was The Express het mee eens. 'Hij jaagde het grootste deel van de wedstrijd op City-spelers, voordat hij in de tweede helft 'op' was. Hij had het aan de bal wel wat beter kunnen doen.' 90min zag hetzelfde. 'Hij bracht veel energie op de vleugels en deed ook zijn verdedigende taken uitstekend. Zal teleurgesteld dat zijn prachtige pass op Son niets opleverde omdat Kane bij het doelpunt buitenspel stond.'

De cijfers voor Bergwijn varieerden, maar de hoogste beoordeling kreeg de Nederlander van The Evening Standard. 'Rechtvaardigde zijn verrassende selectie met het onvermoeibare werken tijdens de counters van Spurs.'