Ten Hag strooit met complimenten: 'Het lijkt alsof hij al een tijdje meespeelt'

Ten Hag strooit met complimenten: 'Het lijkt alsof hij al een tijdje meespeelt'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 18:09zo 22-11-2020 om 18:09

Erik ten Hag is blij dat David Neres weer op het scoreformulier is verschenen namens Ajax. De Braziliaan maakte een fantastische goal in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (de 2-0) en dat zal hem volgens de trainer goed doen.

Ajax heeft voldoende keuze voorin, weet Ten Hag. "Een fitte Neres versterkt de ploeg", zegt hij tegenover Ajax Life. "In topvorm helpt hij ons en dat kon je vandaag zien. Die goal die hij ook maakt.. Daar was hij echt naar op zoek. Je zag al een paar weken de teleurstelling bij hem dat scoren dit seizoen nog niet was gelukt, maar daar is hij nu ook doorheen."

Met de treffer kan de Braziliaan verder. "Hij moet groeien naar zijn vorm en daar is zelfvertrouwen heel belangrijk bij", legt de trainer van Ajax uit. "Zo'n treffer als vandaag helpt, maar ook zijn assists bij de jeugdploeg van Brazilië doen dat. Zo komt zijn rendement weer goed. Dit had hij echt nodig."

Naast Neres had Ten Hag ook lovende woorden over voor Ryan Gravenberch. "Hoe hij nu speelt, lijkt het alsof hij al een tijd meespeelt", klinkt het in gesprek met Voetbal International. "Dat is natuurlijk niet zo. Heel veel dingen bij hem zijn heel positief. Maar er zit ook een aantal dingen in zijn spel die hij moet verbeteren, dat is ook logisch op zijn leeftijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws