Sparta 'neemt wraak' voor Rankovic: 'Dat hadden de jongens dus in de gaten'

Sparta 'neemt wraak' voor Rankovic: 'Dat hadden de jongens dus in de gaten'

22-11-2020 19:12
27

Henk Fraser kan zich voorstellen dat het ontslag van Aleksandar Rankovic bij ADO Den Haag tot meer motivatie bij de spelers van Sparta leidde. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 6-0 van de club waar hun voormalige assistent-trainer een aantal maanden de scepter zwaaide.

Adil Auassar, aanvoerder van Sparta, zei al dat het ontslag van de trainer bij ADO Den Haag één van de 'rekeningen was die nog openstonden' waardoor zijn ploeg gemotiveerd was om het tegen de Residentieclub op te nemen. Het ontslag van Rankovic, gerespecteerd op Het Kasteel, leidde ertoe dat de Spartanen 'wraak' wilden nemen.

Fraser moet glimlachen als hij de woorden van zijn captain ter ore krijgt. "Ik kan me dat wel voorstellen", laat hij weten bij FOX Sports. "Rankovic was bij ons een geliefd persoon, hoewel hij een trainer is die heel veeleisend is en direct communiceert. De jongens hadden dus in de gaten dat wij allemaal, en Rankovic dus ook, bezig waren om ze beter te maken."

Zelf is de trainer van Sparta er ook van overtuigd dat zijn voormalig collega enorm van waarde was in Rotterdam. "We hebben een aantal doelstellingen, waarbij in de Eredivisie blijven het belangrijkste is. Maar het is ook de bedoeling om spelers beter te maken en dan is het leuk dat spelers weten dat deze man (Rankovic, red.) heel belangrijk was."