Herinneringen aan Liverpool-Barça tijdens Ajax-Heracles: 'Dusan zei: blijf staan'

Herinneringen aan Liverpool-Barça tijdens Ajax-Heracles: 'Dusan zei: blijf staan'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 20:15zo 22-11-2020 om 20:15

Tijdens Ajax-Heracles Almelo gingen de gedachten even terug naar de legendarische editie van Liverpool-FC Barcelona uit 2019. Trent-Alexander Arnold en Divock Origi verrasten toen de slapende Barcelona-defensie met een snel genomen hoekschop: Dusan Tadic en Zakaria Labyad deden het zondagmiddag tegen Heracles.

NOS-commentator Jeroen Elshoff sneed het onderwerp na afloop aan, Labyad wist direct waar Elshoff op doelde. "Moest je aan Liverpool-Barcelona denken? Dat dacht ik al...", lachte de doelpuntenmaker. Tadic rook zijn kans al, voordat hij bij de cornervlag was aanbeland. "Dusan zei: blijf maar gewoon staan. Want normaal sta ik met hem bij de corner. Maar zij letten niet op, hij gaf hem voor... Ik wist zelf niet precies waar het doel was, dus ik probeerde gewoon te mikken."

Het was alweer de tweede Ajax-goal van de middag die na een hoekschop tot stand kwam: voordat Labyad de 3-0 aantekende, had David Neres al voor 2-0 gezorgd na een afgeslagen corner. "We hebben veel corners gehad dit seizoen, weinig uit gescoord. En als je dan ziet dat de goals van David en mij uit standaardsituaties komen: dat is een boost."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws