Gakpo bespreekt kantelmoment: 'Ik draai me om, de bal komt daar, penalty'

Gakpo bespreekt kantelmoment: 'Ik draai me om, de bal komt daar, penalty'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 20:46zo 22-11-2020 om 20:46

Cody Gakpo leidde zondag indirect het puntenverlies in dat PSV bij FC Twente leed: de aanvaller kreeg een afstandspoging van Wout Brama tegen zijn bovenarm en zag arbiter Pol van Boekel naar de penaltystip wijzen. Gakpo was zich echter van geen kwaad bewust.

Na afloop besprak hij het moment in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik had geen intentie om met mijn hand naar de bal te gaan om iets te doen. Ik draai me om en de bal komt daar en dan is het een penalty", aldus Gakpo, die zichzelf weinig kwalijk nam. "Misschien had ik mijn handen achter mijn rug kunnen houden, maar de speler van FC Twente schiet vanaf een paar meter."

PSV had de zaken op dat moment onder controle en kon de wedstrijd al veel eerder beslissen, vond ook Gakpo. "Het is belangrijk dat we elkaar goed aanvullen en dat we elkaar ook goede ballen gunnen om te kunnen scoren. We praten over alle situaties die beter kunnen. Daar hoort dit ook bij", aldus Gakpo, die zijn teamgenoten verder weinig kwalijk nam. "We gingen met een prima gevoel de tweede helft in en hadden moeten doorpakken. Dat lukte helaas niet. Ik denk dat we gewoon alles geven als team en dat het gewoon ongelukkig is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws