Duitse bond komt met statement: 'De bondscoach krijgt ruimte om te oordelen'

Duitse bond komt met statement: 'De bondscoach krijgt ruimte om te oordelen'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 11:03ma 23-11-2020 om 11:03

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 11:26ma 23-11-2020 om 11:26

Joachim Löw krijgt nog even de tijd als 'Bundestrainer' van de Duitse nationale ploeg. De kritiek op de bondscoach van Die Mannschaft was enorm na de ontluisterende 6-0 nederlaag tegen Spanje, maar de Duitse bond houdt voorlopig vast aan de ervaren oefenmeester.

Voorlopig krijgt Löw de mogelijkheid om in alle rust na te denken. In een statement op de DfB, de Duitse voetbalbond, valt te lezen dat er een plan van aanpak ligt na de ruime nederlaag in Sevilla. 'Daarin staat ook dat de bondscoach de ruimte krijgt om de huidige situatie van het nationale team grondig te beoordelen', luidt het statement.

Met de bevindingen van de Duitse coach in het achterhoofd zal de DfB een beslissing gaan maken over de toekomst. 'Löw moet met een sportief oog kijken om de oorzaken van de nederlaag in Sevilla te analyseren en moet persoonlijk de tijd krijgen om met die teleurstelling om te gaan. Dat is de manier waarop het zou moeten zijn.'

Op 4 december vergadert het bestuur van de Duitse voetbalbond met Oliver Bierhoff, directeur van de nationale teams. Daarin wordt de huidige situatie van de Nationalmannschaft geschetst en niet alleen gekeken naar de nederlaag in Spanje. Op basis daarvan worden er verdere beslissingen genomen, meldt de DfB.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws