Kuipers en Makkelie krijgen fraaie CL-aanstellingen, ook Ajax kent arbiter

Kuipers en Makkelie krijgen fraaie CL-aanstellingen, ook Ajax kent arbiter

23-11-2020 11:16
13

Björn Kuipers en Danny Makkelie hebben een fraaie aanstelling in de Champions League te pakken. Kuipers is leidsman bij Stade Rennais tegen Chelsea, terwijl Makkelie de fluit hanteert bij de topper tussen Paris Saint-Germain en RB Leipzig.

Beide Nederlandse scheidsrechters komen dinsdagavond in actie. Kuipers zal Hakim Ziyech weer tegenkomen wanneer hij het duel tussen Stade Rennais en Chelsea in goede banen leidt. Makkelie komt landgenoten Mitchel Bakker en Justin Kluivert tegen in het Parc des Princes, waar Paris Saint-Germain en RB Leipzig het tegen elkaar gaan opnemen.

Ook Ajax weet waar het aan toe is. Woensdag spelen zij hun thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland onder leiding van de Rus Sergei Karasev, zo valt te lezen op de site van de UEFA. De Amsterdammers moeten winnen om uitzicht te houden op overwintering in het miljardenbal. De kale arbiter zal om 21.00 fluiten voor de aftrap in de Johan Cruijff Arena.

Karasev was één keer eerder scheidsrechter bij een wedstrijd van Ajax. De Rus floot het kwartfinaleduel in de Europa League tegen Schalke 04. In Amsterdam was Karasev getuige van een 2-0 overwinning op Die Königsblauen.