Koeman laat Messi en De Jong achter in Barcelona en eist actie van FIFA

Koeman laat Messi en De Jong achter in Barcelona en eist actie van FIFA

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 12:44ma 23-11-2020 om 12:44

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 13:35ma 23-11-2020 om 13:35

Frenkie de Jong en Lionel Messi ontbreken in de selectie van FC Barcelona voor het Champions League-treffen met Dinamo Kiev. De formatie van trainer Ronald Koeman speelt dinsdagavond in Oekraïne.

Maandag maakte Barcelona de selectie voor het uitduel in Kiev bekend en daarbij valt op dat zowel De Jong als Messi niet op de lijst staat. Zij krijgen rust van trainer Ronald Koeman. Sergiño Dest is wel van de partij in Oekraïne. "De situatie in de Champions League is comfortabel voor ons", legt de Nederlander zijn beslissing uit. "De Jong en Messi hebben rust nodig omdat ze veel wedstrijden hebben gespeeld en dit is daar een goed moment voor."

Koeman eist actie van de UEFA en FIFA. "We moeten de spelers beschermen. Het is onmogelijk voor de spelers om altijd top te zijn", zegt hij. "Iedereen weet het, maar we moeten maar blijven doorgaan met het spelen van een groot aantal wedstrijden. De UEFA en de FIFA moeten in actie komen, want alle wedstrijden spelen is onmogelijk."

Om het ontbreken van De Jong, Messi en de langdurig geblesseerden Gerard Piqué en Sergio Busquets op te vangen doet Koeman een beroep op veel jeugdspelers. Zo zitten Matheus, Iñaki Peña, Óscar Mingueza en Konrad de la Fuente bij de groep. Barcelona kan zich dinsdagavond al verzekeren van een plekje bij de laatste zestien in de Champions League. Als de Catalanen winnen in Kiev kunnen ze een plekje bij de eerste twee in groep G niet meer mislopen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws