Van Hanegem: 'Zie een speler aan het werk die wel wil, maar nog steeds niet kan'

Van Hanegem: 'Zie een speler aan het werk die wel wil, maar nog steeds niet kan'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 08:55di 24-11-2020 om 08:55

Nicolai Jörgensen is geen schim meer van de spits die in het seizoen 2016/2017 de landstitel veroverde met Feyenoord. Dat ziet ook Willem van Hanegem, die het moeilijk vindt om de vinger op de zere plek te leggen.

"Soms vraag ik mij af hoe dat toch mogelijk is", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "De steun van de supporters is mooi, maar ik zie een speler aan het werk die wel wil, maar nog steeds niet kan."

De 29-jarige Deen viel de afgelopen jaren van de ene in de andere blessure. Reden voor de fans van Feyenoord om hem in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard een hart onder de riem te steken. "Hij heeft erg hard gewerkt, daar kan ik niets van zeggen", stelt Dick Advocaat over het optreden van Jörgensen in Sittard. "Hij had na zes minuten wel die kans moeten maken. Dan sta je 1-1. Dat had Feyenoord, maar zeker ook Jörgensen geholpen. Maar hij bleef knokken."

Jörgensen miste sinds zijn komst naar Rotterdam in 2016 al 36 Eredivisie-duels. "Nicolai heeft nu weer een tijdje niet gespeeld", aldus Advocaat. "Het zou voor hem fijn zijn als het een wedstrijd een keer wat makkelijker zou gaan bij ons. Het werd in Sittard vechtvoetbal en daar moest hij in mee. En daar ging hij in mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws