Crisis bij ADO: 'Je wordt geen miljonair, maar dat accepteren de supporters niet'

Crisis bij ADO: 'Je wordt geen miljonair, maar dat accepteren de supporters niet'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 10:12di 24-11-2020 om 10:12

De supporters van ADO Den Haag maken zich ernstig zorgen over hun club. De nummer zestien van de Eredivisie leed zondag een beschamende 6-0 nederlaag tegen Sparta, nota bene een concurrent. Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf, is zich kapot geschrokken.

"De spelers moeten na het vertrek van Rankovic denken: ik heb weer een kans. Maar men loopt op het veld alsof er een heleboel ellende bij ze zit", zegt Van Leeuwen tegen Omroep West. "Waarom klap je als speler dicht? We hebben de spelers zaterdag steun geboden met fakkels en spandoeken. Volgens mij hebben de spelers niet het besef hoe het leeft bij de supporters. Ze worden op Marktplaats te koop gezet als volledig inspiratieloos elftal. Inmiddels zijn ze er weer af."

"Ze zijn op social media volledig afgemaakt. Verliezen op kwaliteit kan, maar spelen zonder inzet niet. Dat accepteren supporters niet. Je wordt geen miljonair bij ADO Den Haag, maar je hoeft ook niet naar de voedselbank. Gewoon inzet tonen. Laten we de schade tot de winterstop beperkt houden, maar na de winterstop moet er echt een ander ADO staan."

Martin Jol werkte twee weken geleden Aleksandar Rankovic eruit en koos voor Ruud Brood als vervanger. Zijn vuurdoop liep uit op een fiasco. "Ik heb nog steeds vertrouwen in de leiding dat ze het tij gaan keren, maar het is wel 2 voor 12, wat iedereen binnen de club terdege beseft", zegt Van Leeuwen. "Luister als jonge spelers ook naar de oudere garde zoals Kramer, Goossens, Janmaat en Zuiverloon en geef Ruud Brood de kans om er een winnend elftal van te maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat ADO degraderen dit seizoen?

Ja
83%
Nee
17%
(1027 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws