De Eredivisie-flops: vijftal van ADO, ook PSV en Feyenoord vertegenwoordigd

De Eredivisie-flops: vijftal van ADO, ook PSV en Feyenoord vertegenwoordigd

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 11:00ma 23-11-2020 om 11:00

Sommige clubs bloeien volledig op na een trainerswissel, andere clubs heten ADO Den Haag... Ruud Brood was tijdens zijn debuut getuige van een onthutsende 6-0 nederlaag tegen Sparta. Niet geheel toevallig levert ADO na dit fiasco de meeste spelers aan ons wekelijkse floplijstje.

Michael Brouwer (Heracles Almelo)
Eerste keus Janis Blaswich is weer op de weg terug en zal naar verwachting snel weer onder de lat staan. Zijn vervanger Brouwer liet tegen Ajax geen onuitwisbare indruk achter. Eerst stompte hij een bal die hij ook had kunnen vangen weg, met de 2-0 van David Neres tot gevolg, vervolgens liet hij een inzet van Zakaria Labyad bij de eerste paal binnen vliegen.

Martin Angha (Fortuna Sittard)
Fortuna speelde vijf kwartier lang met één man meer tegen Feyenoord, maar wist zich er geen raad mee en gaf een vroege 1-0 voorsprong weg. Rechtsback Angha was een zwakke schakel en gaf Feyenoord een duwtje in de goede richting: zijn onbeholpen overtreding op Bryan Linssen leverde de gasten een penalty op.

Dario Del Fabro (ADO Den Haag)
Het was ronduit meelijwekkend wat ADO zondag liet zien op Het Kasteel. Del Fabro werd begin oktober gehuurd van Juventus, maar heeft ADO nog niet van Italiaanse meedogenloosheid kunnen voorzien. Integendeel zelfs: Lennart Thy kon tegen Del Fabro ongehinderd aan zijn statistieken werken.

Shaquille Pinas (ADO Den Haag)
Zijn kompaan centraal achterin deed het niet veel beter. "Wij hebben als team gewoon gefaald", liet Pinas na afloop weten aan FOX Sports. De aanvoerder wilde geen individuen uitlichten: als hij dat wel had gedaan, had hij ongetwijfeld ook zichzelf benoemd. Vrijwel alles wat Pinas deed, ging mis.

Lassana Faye (ADO Den Haag)
En daar hebben we de volgende ADO-verdediger. De linksback wordt door Sparta uitgeleend aan ADO, maar het leek erop dat hij dit even was vergeten. Keert Faye na dit seizoen terug op Het Kasteel? De Sparta-beleidsbepalers zullen deze wedstrijd ongetwijfeld meenemen in hun evaluatiegesprek...

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Het ongeloof was van zijn gezicht af te lezen toen arbiter Higler de rode kaart trok. Kökcü moet echter bij zichzelf te rade gaan. Veel te laat komen én gemeen doorgaan op zijn tegenstander: nergens voor nodig, ook niet in minuut twaalf. Dat de tien van Feyenoord tachtig minuten later alsnog konden juichen, was een klein wonder: Kökcü mag zijn teamgenoten dan ook dankbaar zijn.

Sieben Dewaele (sc Heerenveen)
De Anderlecht-huurling beging tegen RKC een vergelijkbare overtreding en kreeg ook rood. Heerenveen moest nog één helft door met zijn tienen en liet uiteindelijk dure punten liggen in Waalwijk. Geen beste beurt van Dewaele tijdens zijn basisdebuut in de Eredivisie.

David Philipp (ADO Den Haag)
Hij viel bij rust in: ADO had toen al drie kwartier achter de feiten aan gelopen, maar stond slechts met 1-0 achter. 45 minuten later stond er een 6-0 stand op de borden. Philipp kwam natuurlijk niet in een soepel draaiend elftal terecht, maar maakte het wel heel bont tijdens zijn invalbeurt. Hoe de twintigjarige Duitser Sparta's vijfde treffer inleidde, was te schrijnend voor woorden.

Eran Zahavi (PSV)
PSV kreeg een veelbesproken penalty in de Grolsch Veste, maar Zahavi verzuimde om het cadeautje uit te pakken: het kostte PSV uiteindelijk twee punten tegen FC Twente. Voor de Israëlische routinier was het de 'kroon' op een toch al bijzonder pover optreden.

Sinan Bakis (Heracles Almelo)
Van Bas Dost tot Samuel Armenteros, van Glynor Plet tot Adrián Dalmau, van Wout Weghorst tot Cyriel Dessers: Heracles is een meester in het scouten, ontwikkelen en doorverkopen van spitsen. Dat wil echter niet zeggen dat elke Almelose ontdekking een doorslaand succes is: als de eerste voortekenen niet bedriegen, gaat Bakis niet aan dit illustere rijtje toegevoegd worden. De opvolger van Dessers wacht nog op zijn eerste Eredivisie-goal en liep zondag verloren rond in de Johan Cruijff Arena. Na een klein uurtje werd Bakis uit zijn lijden verlost.

Nikos Karelis (ADO Den Haag)
Nog een speler van ADO Den Haag? Nou, vooruit dan. Karelis scoorde ooit in de Europa League tijdens PSV-Panathinaikos: grote kans dat hij ook na zijn ADO-tijd vooral bekend zal staan vanwege dit feitje. Negentien interlands en drie goals namens Griekenland, voordat hij Den Haag neerstreek: het klonk veelbelovend. Wat Karelis aan ADO toe moet voegen, is echter nog maar de vraag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws