Derby pakt door na ontslag Cocu: McClaren voor derde keer aan de slag bij The Rams

Derby pakt door na ontslag Cocu: McClaren voor derde keer aan de slag bij The Rams

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 13:45di 24-11-2020 om 13:45

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 13:59di 24-11-2020 om 13:59

Derby County gaat weer in zee met Steve McClaren. De voormalig trainer van onder meer FC Twente wordt zowel adviseur van de clubleiding als technisch directeur, maken The Rams dinsdag bekend.

McClaren was tussen 2013 en 2015 en 2016 en 2017 al manager van Derby County. Nu wordt één zijn eerste taken om een opvolger van Phillip Cocu aan te stellen. Sinds het ontslag van de Nederlander vanwege de slechte resultaten neemt Wayne Rooney de honneurs waar in het Pride Park Stadium. De clubicoon van Manchester United, die nu zowel aanvoerder als assistent is, lijkt een belangrijke kandidaat om het stokje definitief over te nemen.

"We zijn zeer gelukkig met de hulp en de steun op deze kritieke tijd", zegt directeur Stephen Pearce over de terugkeer van de 59-jarige McClaren. "Zijn kennis, zijn ervaring en zijn trainerskwaliteiten zullen van onschatbare waarde zijn voor ons. Ik ben ervan overtuigd dat hij een enorme bijdrage zal leveren."

De aanstelling van McClaren als technisch directeur is in eerste instantie op interim-basis. Zijn functie zal bekrachtigd worden zodra de overname door Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan uit Abu Dhabi is afgerond.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws