'Bij Ajax kun je aannemen en rustig kijken, maar hier hakken ze meteen op je in'

'Bij Ajax kun je aannemen en rustig kijken, maar hier hakken ze meteen op je in'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 17:34di 24-11-2020 om 17:34

Noa Lang heeft in zijn eerste weken bij Club Brugge indruk gemaakt. De vleugelaanvaller kwam aan het einde van de afgelopen transferperiode over van Ajax en heeft direct een basisplaats veroverd in het elftal van trainer Philippe Clement.

Zelf zegt Lang nog te moeten wennen aan het soort voetbal dat in België gespeeld wordt. "In Nederland wordt veel meer op techniek gespeeld", legt de voormalig Ajacied volgens De Standaard uit op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-uitwedstrijd die Club in Dortmund zal spelen. "Je kan de bal aannemen, rustig draaien en kijken wat je gaat doen. Hier hakken ze meteen op je in. Het is wennen, maar het gaat wel steeds beter."

Vertrekken bij Ajax viel de aanvaller zwaar. Nu heeft hij echter gemerkt dat Club Brugge en zijn voormalige club op veel vlakken te vergelijken zijn. "Eigenlijk is Club de laatste jaren een beetje het Ajax van België: ze willen dominant zijn en worden vaak kampioen. Maar Ajax blijft een hele grote naam in Europa. Club Brugge heeft het potentieel om dat ook te worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws