Italiaanse media twijfelen aan De Ligt: 'Hij vertoonde wel enkele gebreken'

Italiaanse media twijfelen aan De Ligt: 'Hij vertoonde wel enkele gebreken'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 11:00wo 25-11-2020 om 11:00

Matthijs de Ligt maakte dinsdagavond zijn rentree in de Champions League in het shirt van Juventus. De verdediger uit Abcoude lag er een tijdje uit met een schouderblessure, maar stond tegen Ferencváros 'gewoon' weer in de basis bij La Vecchia Signora. De Italiaanse media kijken wisselend terug op zijn optreden.

Het toonaangevende Tuttosport beoordeelt de Nederlander met een 7. Ze prijzen de wijze waarop hij anticipeert op situaties en prijzen de mix van fysieke kracht en klasse die De Ligt met zich meebrengt. Op die manier hoeft hij niet vaak fouten te herstellen. Toch klinkt er ook een minpuntje: een verloren kopduel op het middenveld leverde de Hongaren een goal op.

Die tegengoal neemt ook de Corriere dello Sport hem kwalijk. 'Hij begon de wedstrijd als een ware leider, maar maakte de negentig minuten uiteindelijk niet foutloos vol', zo valt er te lezen in het oordeel van de sportkrant. Doordat De Ligt het cruciale kopduel verloor wordt hij beoordeeld met een magere 6.

Tuttomercatoweb komt met complimenten voor de voormalig Ajacied en geeft hem een 6.5. Ondanks het feit dat Ferencváros 'aanvallers van bescheiden niveau' had, torende De Ligt vaak boven ze uit. De stopper wordt geprezen om het feit dat hij er na zijn terugkeer meteen staat.

Daar kan de rapporteur van Il Messaggero zich niet bepaald in vinden. Hij zegt dat de verdediger uit Abcoude 'enkele gebreken' vertoonde en haalt daarbij ook de tegengoal aan, waar De Ligt volgens de krant beter op in had moeten spelen om het voordeel van de tegenstander eruit te halen. Calciomercato sluit zich volledig bij deze analyse aan en geeft, net als de krant, een 5.5.

Fansite Juventusnews24 vond dat de 21-jarige stopper niet heel erg solide oogde en dat hij dat normaal gesproken wel altijd is. Toch wist hij zijn directe tegenstander 'helemaal leeg te spelen' en kan de auteur van het stuk begrijpen dat het ook moeilijk is om plotseling zo veel verantwoordelijkheid te moeten dragen. Een 6 is het resultaat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws