Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Martens: 'Vooral vervelend voor Frenkie en Koeman, laatst gingen we nog eten'

Martens: 'Vooral vervelend voor Frenkie en Koeman, laatst gingen we nog eten'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 14:43wo 25-11-2020 om 14:43

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 16:03wo 25-11-2020 om 16:03

Lieke Martens vindt het momenteel nog te vroeg voor een terugkeer naar Nederland. Wel ziet de 27-jarige aanvalster van FC Barcelona het goedkeurend aan dat de ene na de andere Oranje Leeuwin in de Eredivisie aan de slag gaat.

"Vorige week Sherida Spitse weer", zegt Martens tegen Voetbal International. "Dat is echt geweldig nieuws voor de competitie. Al die ervaring die we ook met Oranje hebben opgedaan, komt terug. Het zijn er steeds meer en dat is mooi. Daar hebben we het onderling natuurlijk ook over. Het niveau gaat omhoog dat is alleen maar goed. Dat maakt de competitie sterker. Aantrekkelijker ook om in te spelen."

Het doet Martens desondanks nog niet besluiten om ook terug te komen. "Nog niet. Ik wil de Champions League graag winnen, vorig seizoen waren we daar met Barcelona al dichtbij. En hoe het in Nederland ook groeit, het blijft sportief een stap terug. Maar het helpt natuurlijk wel als je in een serieuze ploeg in een goede competitie in kan stappen. Ik heb met Oranje mijn steentje al bijgedragen aan de ontwikkeling van het voetbal maar het lijkt me ook leuk dat in de Eredivisie nog eens te gaan doen. Ik sluit zeker niet uit dat ik terugkom naar Nederland."

Momenteel zit de linksbuiten nog op haar plek bij FC Barcelona, waar ze het rumoer zijdelings meekrijgt. "Het is niet leuk te lezen dat jouw cluppie het zwaar heeft. Ik vind het vooral vervelend voor Koeman en Frenkie en de Nederlandse mensen daar. Ik lees het liever over een andere club. We zijn laatst nog wezen eten, dan heb je het vanzelf over voetbal. Maar het zijn doorgaans toch vooral behoorlijk gescheiden wereldjes."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws