Korbach maakte kennis met Maradona: 'Moet je die kleine dikke prop eens zien'

Korbach maakte kennis met Maradona: 'Moet je die kleine dikke prop eens zien'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 19:10wo 25-11-2020 om 19:10

Theo Snelders bewaart mooie herinneringen aan Diego Maradona. De voormalig doelman speelde in 1985 een vriendschappelijke wedstrijd in Italië tegen het Napoli van de legendarische voetballer uit Argentinië, die op zestigjarige leeftijd is overleden.

Snelders wist Maradona die avond van scoren af te houden (0-0), maar merkte meteen hoe groot Pluisje was in Napels. "In de hele stad was het Maradona dit, Maradona dat", zegt hij tegen RTV Oost. "Het was een fenomeen, dat is achteraf ook wel gebleken, een geweldige speler." Alleen trainer Fritz Korbach had op voorhand weinig op met de kleine, corpulente Maradona. "Ik weet nog wel dat Korbach zei: moet je die kleine dikke prop eens zien."

Tijdens de wedstrijd maakte Twente echter al snel kennis met Napoli en Maradona. "We speelden voor zestigduizend mensen, een uitverkocht stadion in Napels. Achter de goal kwamen we het veld op via een trap en dan kijk je omhoog. Het was een avondwedstrijd, de tweede ring van het stadion helemaal in de fik met vuurwerk. Ik heb de eerste helft de keeper van de tegenpartij helemaal niet gezien vanwege de rook. Het was een geweldige belevenis."

Snelders had het ondanks de doelpuntloze remise druk. "Ik kan me nog een omhaal herinneren, één-tegen-éénduel, dus ik heb er hele plezierige herinneringen aan. Jammer dat er in die tijd geen beelden van zijn gemaakt." De oud-doelman stelt dat het andere tijden waren. "Als je ziet hoe spelers binnen en buiten het veld beschermd worden, dat had hij helemaal niet. In zijn tijd bij Barcelona werd hij in stukken getrapt door tegenstanders."

Ook buiten het veld was Maradona publiek bezit. "In een film die over hem is gemaakt zie je hem het veld op komen en dan waarschuwt hij een fotograaf om niet meer in de achtertuin van zijn huis te komen fotograferen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws