Droevig nieuws uit Argentinië: Diego Maradona op zestigjarige leeftijd overleden

Droevig nieuws uit Argentinië: Diego Maradona op zestigjarige leeftijd overleden

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 17:23wo 25-11-2020 om 17:23

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 17:49wo 25-11-2020 om 17:49

Vreselijk nieuws uit Argentinië: Diego Maradona is overleden, heeft de Argentijnse voetbalbond bevestigd. Volgens diverse Argentijnse media is een hartaanval hem fataal geworden.

Maradona werd onlangs al in het ziekenhuis opgenomen. Die operatie aan zijn hersenen liep goed af, waarna hij zich in Tigre - een deelgemeente van Buenos Aires vestigde - vestigde om te herstellen. Volgens Clarín en andere Argentijnse media is het nu alsnog misgegaan: Maradona zou tijdens zijn herstel getroffen zijn door een hartaanval.

Pluisje groeide in de jaren tachtig uit tot één van de meest invloedrijke voetballers aller tijden. Hij speelde met Argentinië mee op vier WK's en leidde zijn land in 1986 bijna eigenhandig naar de wereldtitel. Op clubniveau maakte hij naam bij onder meer Boca Juniors, FC Barcelona en Napoli.

Naast het veld zorgde hij echter voor heel wat controverse. Tijdens het WK van 1994 werd hij betrapt op drugsgebruik, waarna hij naar huis werd gestuurd. Ook nadat hij zijn actieve carrière had beëindigd, kampte hij met een cocaïneverslaving. De voormalige nummer tien probeerde het diverse malen als trainer - zo was hij tijdens het WK van 2010 bondscoach van Argentinië - maar hield het zelden lang vol. Gimnasia de la Plata was de laatste club die hij leidde als trainer.

Diego Armando Maradona is zestig jaar oud geworden.

Hasta siempre, Diego.

Serás #Eterno en cada corazón del planeta fútbol. pic.twitter.com/jcsGP3GlNI

November 25, 2020

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Breaking News

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws