'Manchester City gaat tóch voor komst Messi: tienjarenplan voor Barça-ster'

'Manchester City gaat tóch voor komst Messi: tienjarenplan voor Barça-ster'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 20:07wo 25-11-2020 om 20:07

Lionel Messi blijft wel degelijk een optie voor Manchester City. De Premier League-topclub heeft zelfs een tienjarenplan opgesteld om het maximale uit de komst van de Argentijnse ster van FC Barcelona te halen, zo stelt The Times.

Hoewel Sky Sports eerder meldde dat City de komst van Messi niet rendabel achtte, weet de Britse kwaliteitskrant dat er toch een plan ligt om de 33-jarige aanvaller aan te trekken. Messi kan een contract voor tien seizoenen tekenen. Hij zou eerst voor het City van manager Pep Guardiola gaan spelen, waarna hij kan afbouwen bij New York City, Yokohama Marinos of Melbourne City.

Ook daarna wil de City Football Group de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar binnenboord houden middels een rol als ambassadeur. City verwacht dat de marketinginkomsten de lucht inschieten zodra Messi in het Etihad Stadium zijn kunsten gaat vertonen. Dat Guardiola zijn contract vorige week met twee jaar verlengde, moet de dribbelaar over de streep trekken.

Messi wilde afgelopen zomer al bij Barça vertrekken, maar zag daar uiteindelijk vanaf. Omdat zijn contract in de zomer van 2021 afloopt, mag hij vanaf januari met andere clubs om tafel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws