Atalanta-coach Gasperini deelt waarschuwing uit aan Ajax: 'Dit is fundamenteel'

Atalanta-coach Gasperini deelt waarschuwing uit aan Ajax: 'Dit is fundamenteel'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 09:00do 26-11-2020 om 09:00

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 16:21do 26-11-2020 om 16:21

Atalanta Bergamo won woensdagavond met 0-2 op bezoek bij Liverpool en houdt de kansen op overwintering in de Champions League springlevend. Gian Piero Gasperini, de coach van de Italiaanse ploeg, waarschuwt Ajax.

Door de verrassende overwinning op Anfield blijven Ajax en Atalanta op hetzelfde puntenaantal staan, maar Atalanta komt nog in actie tegen het al uitgeschakelde FC Midtjylland. Gasperini is vol vertrouwen. "Het is heel lekker om hier te winnen, bij zó'n goede ploeg", vertelt hij na de wedstrijd, geciteerd door Sky Sport Italia. "Dit is een fundamenteel resultaat voor ons in deze CL-campagne."

Waar Atalanta in eigen huis nog met 0-5 verloor van The Reds, wist het op Anfield wél indruk te maken. "We hebben veel beter gespeeld dan in het thuisduel met Liverpool", vervolgt Gasperini. "De bal ging sneller rond, we maakten weinig fouten. Zo moet het: zonder stress of druk van buitenaf. We moeten het plezier weer voelen, het plezier van mee mogen doen in deze competitie", sluit de trainer af.

Ajax neemt het volgende week op tegen Liverpool, waarna de Champions League-groepsfase wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Atalanta.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws