Drenthe memoreert: 'Wodka was gewoon basis, zelfs in de spelersbus was er wodka'

Drenthe memoreert: 'Wodka was gewoon basis, zelfs in de spelersbus was er wodka'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 11:06do 26-11-2020 om 11:06

Royston Drenthe zal zijn avontuur in Rusland nooit meer vergeten. Na zijn vertrek bij Everton in 2013 richtte de oud-international zich op zijn kledingzaak in Rotterdam, maar Alania Vladikavkaz overtuigde hem een doorstart te maken.

"Die gasten wilden mij zo graag hebben dat ze speciaal voor mij naar m'n kledingstore waren gekomen", vertelt Drenthe aan RTV Rijnmond. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid had op dat moment al zes maanden niet meer gevoetbald. "Ik was al een aantal kilootjes aangekomen en ik zei al tegen ze: Gaan we niet doen. Doe maar niet. Maar ze kwamen wel vijf keer terug."

Drenthe ging uiteindelijk overstag en ging kort daarna met zijn nieuwe club op trainingskamp naar Turkije. "Ik dacht alleen maar: Hoe ga ik dit fixen? Ik had er echt een bloedhekel aan om helemaal terug te komen, maar het was echt tof hoe ze mij hebben geholpen." Bij zijn competitiedebuut maakte Drenthe meteen een hattrick, maar de teller bleef vervolgens steken op zes optredens. "Qua levenservaring heeft het mij goed gedaan om die stap te maken", concludeert hij.

"Vladikavkaz was gewoon niet het perfecte plaatje. Het was gewoon - ja, je weet toch - een kapotte stad, om het zo maar te zeggen. Heel veel goeds kon je er niet van maken. Ook al had je veel poen ofzo", aldus Drenthe, die soms zijn ogen uitkeek in Rusland. "Wodka was gewoon basis. Daar hoefden we niet moeilijk over te doen. Zelfs in de spelersbus was er wodka. Dat is Rusland. Je weet toch?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws