Drenthe vertrouwt op Robben: 'Arjen, Arjen... Ik zie hem al bezig, in die gang'

Drenthe vertrouwt op Robben: 'Arjen, Arjen... Ik zie hem al bezig, in die gang'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 17:05ma 14-09-2020 om 17:05

Royston Drenthe leeft mee met zijn oude Real Madrid-maatje Arjen Robben, die zondag geblesseerd uitviel tijdens zijn langverwachte Eredivisie-rentree. De enkelvoudig Oranje-international – die ook gestopt was, maar daarna zijn rentree als prof maakte bij Sparta – heeft er echter vertrouwen in dat Robben alsnog de kracht vindt om door te gaan.

Drenthe maakte van dichtbij mee hoe zeer Robben leeft voor zijn sport. "Hij deed altijd wat het beste voor zijn lichaam was. Je zag hem in de gym nooit bankdrukken bijvoorbeeld, maar hij deed de juiste dingen, die hem en zijn lijf sterker maakten", vertelt de huidige Kozakken Boys-speler aan De Telegraaf. Dat Robben tóch geblesseerd is geraakt, is volgens Drenthe pure pech. "De momenten in voetbal, met de duels, de korte sprintjes, het in één keer op volle intensiteit moeten aanzetten of van richting veranderen, is nergens mee te vergelijken. Qua inhoud zal het niet aan Arjen liggen, hij zal in top- en echt topconditie zijn."

Robben kondigde maandag al aan dat hij niet zomaar op wilde geven. Drenthe had dit ook wel verwacht. "Het is niet des Arjen om nu te breken. Ik denk niet dat hij er zó een punt achter kan zetten", aldus de 33-jarige Rotterdammer. "Hij is een topper en in dit opzicht een gevalletje apart. Dat heeft hem altijd gesierd in de voetballerij. Daarin is hij voor mij altijd een voorbeeld geweest. In hoe met het vak profvoetballer om te gaan."

De 96-voudig Oranje-international baarde zondag opzien door in de catacomben van het stadion aan zijn warming-up te beginnen en sprintjes te strekken. Drenthe kan er hartelijk om lachen. "Ik ga stuk. Arjen, Arjen, Arjen… Ik zie het helemaal voor me, daar in die gang. Maar dit is geweldig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaan we Robben nog in actie zien dit seizoen?

(815 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws