'PSV houdt het Vollgasfussball maar 50 minuten vol, het houdt nog niet over'

'PSV houdt het Vollgasfussball maar 50 minuten vol, het houdt nog niet over'

26-11-2020 11:30 Laatste update: 11:44
126

Ronald Waterreus hoort 'positieve geluiden' over Roger Schmidt bij PSV. De Duitse trainer is echter nog lang niet waar hij wil zijn met zijn team, constateert de oud-doelman.

"Hij maakt, op uitzondering van 'Vitesse-uit', een heel goede indruk", zegt Waterreus in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Ze houden het Vollgasfussball voorlopig maar vijftig minuten vol, dus voetballend houdt het nog niet over, maar ik heb wel het idee dat er een selectie staat waar je echt iets mee kunt."

Wedden

Meer odds

Waterreus hoort binnen PSV 'positieve geluiden' over Schmidt. "Er is niemand die zegt dat we oogstrelend voetbal spelen. Maar als Schmidt bijvoorbeeld een uurtje later wil trainen, dan vraagt hij dat. Hij legt geen dictaten op. Hij gedraagt zich als een fatsoenlijke kerel."

Björn van der Doelen vindt dat van groot belang voor een kampioensteam. "Ze zeggen vaak: In de top moet je een klootzak zijn. In de sport vinden we dat heroïsch. Als iemand wat bereikt, maakt het niet uit dat het een lul is. Maar als het een zakenman is, vinden we het wel verwerpelijk. Sociaal zijn is in deze wereld bijzaak, maar bij mij is het net omgekeerd."