Schmidt over 'big challenge': '12 man met dezelfde ervaringen, nog niet de oude'

Schmidt over 'big challenge': '12 man met dezelfde ervaringen, nog niet de oude'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 16:45wo 25-11-2020 om 16:45

Het fit houden van zijn selectie is een 'big challenge', erkent Roger Schmidt. De PSV-trainer zag een hoop spelers uit zijn selectie al wegvallen met blessures en positieve coronatests.

Mario Götze is bijvoorbeeld niet beschikbaar voor het Europa League-duel met PAOK Saloniki. Onder meer Eran Zahavi, Pablo Rosario en Denzel Dumfries kregen te maken met het coronavirus en kampen nog steeds met de naweeën daarvan. "We hebben twaalf spelers met dezelfde ervaringen. Zij zijn nog niet de oude, dat lijkt me duidelijk", aldus Schmidt tijdens zijn perspraatje op woensdag.

De trainer neemt zijn aanvoerder Dumfries als voorbeeld. "Hij is na de wedstrijden een stuk vermoeider dan voorheen", aldus Schmidt. "Normaal heb je tijdens het voorseizoen zes weken de tijd om iedereen fit te krijgen. Het voelt alsof we nog in de voorbereiding zitten, maar we hebben nu elke drie dagen een wedstrijd... Het is een 'big challenge' voor ons."

Schmidt rekent er echter op dat zijn spelers klaar zijn voor het duel met PAOK van donderdagavond. "Wij doen altijd ons uiterste best en ik denk dat we er klaar voor zijn. Wanneer de scheidsrechter fluit, gaan we er alles aan doen om te winnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt PSV-PAOK?

PSV wint
76%
PAOK wint
17%
Gelijkspel
7%
(561 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws