Spaanse media: Piqué en Barça slaan advies van kniespecialist in de wind

Spaanse media: Piqué en Barça slaan advies van kniespecialist in de wind

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 12:22do 26-11-2020 om 12:22

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 14:07do 26-11-2020 om 14:07

Nog altijd is er veel onduidelijkheid rond de knieblessure van Gerard Piqué. De verdediger van FC Barcelona liep afgelopen weekend tegen Atlético Madrid een zware knieblessure op, maar het is de vraag hoe lang hij daadwerkelijk uit de roulatie is. Volgens Spaanse media wordt Piqué niet geopereerd.

Piqué en de medische staf van Barça hebben volgens Catalunya Radio en Diario AS gekozen voor een 'conservatieve behandeling' om zijn kapotte kruisband te genezen. Het betekent dat de 33-jarige verdediger verrassend genoeg geen operatie zal ondergaan. Daarmee negeert hij het advies van de gerenommeerde kniespecialist Ramon Cugat.

Cugat onderzocht Piqué woensdag twee uur lang in Ciutat Esportiva en kwam tot de conclusie dat een operatie de beste manier is om de knie te stabiliseren. Piqué voelde daar echter weinig voor.

Dat heeft twee redenen: bij een operatie staat Piqué minimaal zes maanden buitenspel, terwijl met de behandeling vier maanden in de lijn der verwachting ligt. Ook wordt de verdediger in februari 34 jaar oud en verwacht hij nog twee of drie jaar op topniveau te kunnen spelen. Hij weet zich gesteund door de dokters van Barcelona.

'Piuqé heeft als goede pokerspeler besloten het risico te nemen: hij gaat voor een behandeling om het ernstige knieletsel op te lossen', schrijft AS. Er zit een grote scheur in de voorste kruisband van zijn rechterkant. Volgens Catalunya Radio is de beslissing van Piqué en Barça om niet onder het mes te gaan onherroepelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws