'Het is ook goed voor AZ dat ik in die wedstrijd tegen Spanje zo goed speelde'

'Het is ook goed voor AZ dat ik in die wedstrijd tegen Spanje zo goed speelde'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 16:53do 26-11-2020 om 16:53

Calvin Stengs denkt dat hij de ervaringen die hij in Oranje opdeed goed kan gebruiken wanneer hij met AZ in de Europa League speelt. De vleugelaanvaller viel uitstekend in tegen Spanje en daar denkt hij voordeel uit te kunnen halen.

Stengs heeft voor zijn gevoel al laten zien dat hij meekan met het niveau van Real Sociedad, de club waar AZ donderdagavond tegen speelt. "Het gaf me een goed gevoel dat ik tegen Spanje zo goed speelde", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de vleugelaanvaller. "Het is ook extra goed omdat we met AZ nu weer tegen een Spaanse ploeg spelen die soortgelijk voetbal laat zien. Dat gaf de trainer ook al aan voordat we naar Oranje gingen."

Met die ervaringen op zak hoopt de 21-jarige aanvaller meer kans te hebben tegen de Basken als voor de interlandperiode. Toen verloor AZ met 1-0 in San Sebastian en kreeg het alle hoeken van het veld te zien. "Dat het allemaal wat sneller gaat in die wedstrijden tegen Sociedad en voor Nederland tegen Spanje is duidelijk", zegt Stengs. "Dat pik je ook wel snel op. Daar hoef je er niet per se drie jaar voor bij te zitten. Je krijgt ook goede tips."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws