Onder meer Liverpool krijgt groen licht: Anfield opent zijn deuren voor supporters

Onder meer Liverpool krijgt groen licht: Anfield opent zijn deuren voor supporters

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 18:26do 26-11-2020 om 18:26

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 18:56do 26-11-2020 om 18:56

Een welkome opsteker voor teams als Liverpool, Everton, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Vanaf 2 december mogen de Premier League-clubs weer beperkt publiek toelaten in hun stadion.

De landelijke Engelse lockdown komt volgende week ten einde. Het land gaat dan over in een zogenoemd drietrapssysteem, een 'tier-systeem'. De regio's worden onderverdeeld in dreigingsniveaus. Liverpool en Londen vallen in 'tier two', het middelste niveau. Dat geldt ook voor onder meer Southampton en Brighton. Clubs uit die steden mogen daarom weer fans welkom heten.

Het gaat in eerste instantie om een maximum van tweeduizend. In het Champions League-duel met Ajax van volgende week dinsdag zijn de supporters van The Reds overigens nog niet aanwezig. Pas op zaterdag 5 december, als Liverpool het opneemt tegen Wolverhampton Wanderers, opent Anfield weer zijn deuren.

Onder meer Manchester City en Manchester United moeten nog geduld hebben. Verder is onder meer Newcastle ingedeeld in 'tier three', het hoogste dreigingsniveau.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws