Ten Hag: 'Dat duidt grote talent van Gravenberch, we zullen zien waar het eindigt'

Ten Hag: 'Dat duidt grote talent van Gravenberch, we zullen zien waar het eindigt'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 18:34do 26-11-2020 om 18:34

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 18:53do 26-11-2020 om 18:53

Ryan Gravenberch was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt in het eerste elftal van Ajax. De achttienjarige middenvelder had woensdag in de Champions League tegen FC Midtjylland succes, tot tevredenheid van trainer Erik ten Hag.

"Daar hebben we het over gehad. Als je zo op jacht bent naar een goal, lukt het niet", reageert Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Als je meer vanuit je taak en functie speelt, kom je vanzelf meer in scoringspositie. Hij moet daarbij herkennen wanneer hij voor de goal kan komen. Dat deed hij uitstekend. Dat hij technisch goed kan afronden, wisten we al."

Naast het opvijzelen van zijn rendement, maakt Gravenberch ook stappen zonder bal. "Ik denk dat hij met de wedstrijd beter wordt", stelt Ten Hag. "Dat zie je vaak met echte talenten. Zij weten zich snel aan te passen op een hoger niveau. Zij weten snel dingen om te zetten naar meer kwaliteit. Dat zie je bij Ryan nu gebeuren. Dat hij dingen zo snel omzet, duidt op zijn grote talent. We zullen zien waar het eindigt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Gravenberch de potentie de absolute top te halen?

Ja
86%
Nee
14%
(3845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws