'Heel, heel goede middenvelder Gravenberch gaat Ajax heel veel geld opleveren'

'Heel, heel goede middenvelder Gravenberch gaat Ajax heel veel geld opleveren'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 17:32do 26-11-2020 om 17:32

Mario Been is in het Champions League-duel van Ajax met FC Midtjylland onder de indruk geraakt van Ryan Gravenberch. Ook Lassina Traoré kan de voormalig trainer van onder meer Feyenoord bekoren.

"Hij is niet verfijnd, maar het is wel een handenbinder", zegt Been bij Voetbalpraat op FOX Sports over de negentienjarige spits uit Burkina Faso. "Je moet constant aan de gang, want hij is aan het trekken en sleuren. Hij doet eigenlijk alles." Wel was Traoré ongelukkig in de afwerking. "Die andere dingen is toch een stukje ervaring en vertrouwen dat hij moet krijgen. Dan zie ik hem toch wel voldoende goals maken om Ajax naar een bepaald niveau te tillen."

Nog meer indruk maakte Gravenberch, die nog altijd pas achttien jaar is. "Ongelooflijk knap. Ik denk dat hij over dé eigenschappen beschikt die je nodig hebt op het middenveld", aldus Been. "Hij ziet het snel, kan het vertalen. En hij heeft een geweldige trap, ook van buiten de zestien. Hij schoot hem goed in. Op zijn leeftijd is het al een héél goede middenvelder. Ik vergelijk hem weleens met Paul Pogba, die vergelijking wordt wel vaker gemaakt vanwege zijn postuur ook."

Been denkt dat Ajax zich alweer in de handen kan wrijven. "Ik denk dat dit wel een heel, heel goede middenvelder is. Hij gaat wel heel veel geld opleveren." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws