Afellay snapt PSV-uitleg van Schmidt niet: 'Ik vind het een apart verhaal'

Afellay snapt PSV-uitleg van Schmidt niet: 'Ik vind het een apart verhaal'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 21:35do 26-11-2020 om 21:35

Ibrahim Afellay snapt de uitleg van Roger Schmidt over de afwezige Mohamed Ihattaren niet. Voor de wedstrijd tegen PAOK Saloniki legde de PSV-trainer uit dat Ihattaren uitgeput is en de komende twee wedstrijden aan zich voorbij laat gaan.

"Mo speelde zondag twintig minuten tegen FC Twente en voelde zich na de wedstrijd en op maandag niet goed", zei Schmidt voor de wedstrijd. "Tijdens de interlandperiode was hij ook ziek. We hebben het erover gehad en denken dat het voor hem en ons beter is om het op te bouwen. We willen hem niet teveel belasten. Hij traint mee met het team, maar we geven hem ook de kans om individuele trainingen af te werken."

Om Ihattaren is al langer veel te doen, vooral omdat hij onder Schmidt zijn basisplaats is verloren. Afellay zet dan ook vraagtekens bij het verhaal van de Duitser. "Ik heb hem (Ihattaren, red.) zelf niet gesproken, maar ik vind het wel een apart verhaal. Zeker als je het zo communiceert", zegt Afellay bij RTL7. "Als je weet dat hij problemen heeft, waarom wacht je dan tot dit moment? Dan kan je dat toch aan het begin van de week duidelijk maken?"

"Het zag er goed uit, maar het werd wel duidelijk dat hij meer training nodig heeft om in goede vorm te komen", zei Schmidt daarover.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Krijgt Ihattaren zijn basisplaats terug?

Ja
48%
Nee
52%
(1585 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws