Afellay onder de indruk van PSV-duo: 'Barcelona of Real? Zou me niet verbazen'

Afellay onder de indruk van PSV-duo: 'Barcelona of Real? Zou me niet verbazen'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 23:24do 26-11-2020 om 23:24

Donyell Malen en Cody Gakpo zijn in de ogen van Theo Janssen en Ibrahim Afellay de grote uitblinkers aan PSV-zijde. Gakpo is volgens Afellay 'onderbelicht' en Malen is 'buitencategorie'. Het duo viel in positieve zin op tegen PAOK Saloniki.

"Hij is onderbelicht", zegt Afellay over Gakpo bij RTL7. "Hij is sterk aan de bal en is bezig aan een sterk seizoen. Hij is heel belangrijk met goals en assists. Het wordt niet altijd benoemd, maar deze jongen is heel erg belangrijk voor PSV."

Ook over Malen is Afellay enthousiast. Het verbaast hem niet dat de aanvaller wedstrijd na wedstrijd kan spelen en ook nog beslissend is. "Deze jongen heeft zoveel kwaliteit, het is echt buitencategorie. Het is geen normale speler, echt een toptalent. Die hebben minder lang de tijd nodig om in het ritme te komen. Dus hij doet altijd speciale dingen. Als hij in zo weinig tijd zoveel wedstrijden afwerkt en z'n goaltjes meepikt... Er gaat zoveel dreiging van hem uit, het is echt ongekend."

PSV is niet het eindstation van Malen, voorspelt Afellay. "FC Barcelona of Real Madrid? Dat zou me niet verbazen. Hij heeft zoveel snelheid en is zo explosief. Ondanks dat hij in kleine ruimtes speelt, kan hij toch z'n versnelling pakken."

Janssen is het daarmee eens. "Hij speelt nu al op dit niveau. Daar komt wel een mooie club voor, daar hoef je niet bang voor te zijn. Dan moet je denken aan Spanje en in mindere mate Engeland."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Poll

Komt Malen in de top terecht?

Ja
83%
Nee
17%
(2450 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws