PSV op rapport: tweemaal een 8, maar ook twee uitschieters naar beneden

PSV op rapport: tweemaal een 8, maar ook twee uitschieters naar beneden

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 22:52do 26-11-2020 om 22:52

Dertien minuten gespeeld, 0-2 achter: heel even leek het erop dat PSV zijn Europese aspiraties op deze donderdagavond al kon begraven. De Eindhovenaren rechtten echter de rug, wonnen alsnog met 3-2 en hebben plots weer volop zicht op Europa League-overwintering. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Yvon Mvogo – 5,5: Hij kon niet veel doen aan de twee Griekse treffers en werd vervolgens niet vaak op de proef gesteld. Opvallend genoeg werd hij ook niet vaak in het spel betrokken door zijn ploeggenoten, die vaker voor een roei naar voren kozen dan voor een terugspeelbal. Maar Mvogo was toch gehaald als meevoetballende keeper?

Denzel Dumfries – 6,5: Als PSV het moeilijk heeft, is Dumfries vaak de eerste naar wie wordt gekeken. De aanvoerder had het in de openingsfase echter ook niet makkelijk en werd aanvankelijk een paar keer voorbijgelopen op rechts. Na verloop van tijd zagen we zijn indrukwekkende demarrages langs de lijn echter weer.

Jordan Teze – 6: Ook hij stond aanvankelijk machteloos tegenover de Griekse storm die over de PSV-defensie heen raasde. Teze groeide echter met PSV mee en speelde in het vervolg van de wedstrijd sober en degelijk. Eén van dé revelaties in het Philips Stadion tot dusver.

Olivier Boscagli – 5,5: Een paar minuten voor rust, 1-2 stand, vier Grieken op één PSV-verdediger af... Maar Olivier Boscagli hield stand en smoorde de levensgevaarlijke aanval in de kiem. Het was verder niet heel bijzonder wat de Fransman liet zien, maar deze ingreep bleek achteraf van cruciaal belang.

Philipp Max – 5,5: De kersvers Duits international is de assistkoning van PSV, maar kon zich ditmaal weinig onderscheiden in aanvallend opzicht. Bovendien bleek hij in de openingsfase verdedigend kwetsbaar: de 0-1 én 0-2 werden in zijn zone voorbereid. Bij de tweede Griekse goal verzuimde hij collega Madueke rugdekking te geven. Max herpakte zich echter in de loop van de wedstrijd, net als vrijwel al zijn teamgenoten.

Cody Gakpo – 7,5: In cijfermatig opzicht dé man van de wedstrijd. De 1-2 kwam van zijn rechtervoet, de 2-2 van Madueke viel na een afgemeten voorzet van Gakpo. Zijn pass met de buitenkant op Dumfries zou in een vol stadion begeleid worden met een staande ovatie. Meestal vanaf links, nu vanaf rechts: het gaat Gakpo ook prima af.

Pablo Rosario – 5: Het was niet de avond van Rosario. De 0-1 van PAOK viel nadat de controleur halfbakken een luchtduel aanging. In het vervolg van de wedstrijd bleef hij één van de mindere PSV-schakels, in balbezit en in de omschakeling.

Ibrahim Sangaré – 6: Heeft tijdens zijn eerste PSV-weken al regelmatig bewezen waarom John de Jong zo diep in de buidel durfde te tasten. Ook tegen PAOK etaleerde Sangaré weer zijn inzicht en zijn duelkracht. Het optreden van de Ivoriaan verliep echter niet geheel vlekkeloos. De middenvelder was af en toe slordig in de passing en liet een enkele keer zeeën van ruimte open bij balverlies.

Noni Madueke – 8: Zijn wedstrijd had niet slechter kunnen beginnen: tot twee keer toe scoorde PAOK nadat Madueke zijn tegenstander kwijt was. De Engelsman herstelde zich echter knap, groeide uit tot dé motor van PSV's aanvalsspel en kon – net als Gakpo – één assist en één goal bijschrijven. De Eindhovenaren hebben goud in handen, zoveel is wel duidelijk.

Eran Zahavi – 4,5: Wat moet PSV met een 33-jarige Israëlische spits uit de Chinese competitie, werd al vaker gevraagd na zijn transfer? Eran Zahavi heeft het antwoord nog niet kunnen geven. Tegen FC Twente had hij al een off-day en ook tegen PAOK Saloniki lukte weinig. Hier loopt geen spits met zelfvertrouwen, zoveel is wel duidelijk. Twintig minuten voor tijd werd hij gewisseld, voor Jorrit Hendrix nota bene.

Donyell Malen – 8: Oogde een stuk scherper dan zijn collega-spits. Had pech met zijn zuivere treffer die werd afgekeurd, maar nam na rust sportieve revanche: zijn 3-2 getuigde van een klassiek spitseninstinct.

Invallers

Jorrit Hendrix – x: Viel dus in voor Zahavi, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Mauro Júnior – x: Kwam er tien minuten voor tijd in voor Madueke, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Richie Ledezma – x: Viel na het ingaan van de blessuretijd in voor Malen en speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws